Rezervirajte odmor

Datum dolaska:

Broj noći:

Promijeni/Otkaži rezervaciju »

Galerija slika

Upoznajte Šibenik

Od svih hrvatskih gradova na Jadranu Šibenik se ističe svojim jedinstvenim položajem u slikovitom i prostranom zaljevu na ušću rijeke Krke. Nastao je kao starohrvatska utvrda, podno tvrđave sv. Mihovila, koja i danas dominira gradom. Šibenik se prvi put kao samorodni hrvatski grad spominje 1066. godine u darovnici najznačajnijeg vladara hrvatske države, kralja Petra Krešimira IV.

Pogled na Šibenik otkriva jedinstveno suglasje urbane poetike grada i njegova prirodnog okoliša. Marina, koju s otvorenim morem povezuje Kanal sv. Ante, stoljećima je pokretač razvoja pomorstva, trgovine i gospodarskog uzleta grada. Na ulazu u kanal nalazi se najznačajnija renesansna tvrđava na istočnoj obali Jadrana, tvrđava sv. Nikole, simbol stoljetne nepokorenosti grada Šibenika.

Izgradnja Katedrale sv. Jakova trajala je više od stotinu godina i pravo je svjedočanstvo upornosti, odricanja i pobožnosti čak nekoliko šibenskih generacija. Njezine posebnosti nisu priznate samo u hrvatskom, već i u europskom graditeljstvu. Naime, Katedrala je u cijelosti izgrađena od kamena. Jedinstvena je po svojim smionim konstrukcijskim montažama kamenih ploča i rebara koje nemaju vezivni materijal. Iako je u podizanju Katedrale sudjelovala cjelokupna komunalna zajednica i velik broj klesara i graditelja, najznačajniji među njima jest Zadranin Juraj Matejev Dalmatinac. Zajedno s renesansnom gradskom vijećnicom te okolnim crkvama, palačama i kneževim dvorom, Šibenska katedrala pripada najljepšem trgu hrvatske urbanističke baštine.

Plaža Banj je šibenska gradska plaža s koje se pruža jedinstven pogled na staru gradsku jezgru. Prekrasna šljunčana plaža, s brojnim sadržajima idealna je za djecu i ljubitelje raznih sportskih aktivnosti.

 

Copyright © 2018. / RIVIJERA
e-mail: rivijera@si.t-com.hr / sales: reservations@rivijera.hr / Tel/Fax: 00385 22 454 454